Op 30 april heb ik dit werk gemaakt. Het is een nieuwe rage en het heet “Acryl Gieten.” Ik ben er ondertussen ook aan verslaafd geraakt. Er zijn zoveel mogelijkheden om een heel mooi schilderij te maken met ontzettend veel kleuren erin verwerkt. Voor dit schilderij heb ik de kleuren paars, roze, nude, oranje, donker groen en geel gebruikt. Zoals je in de bijgevoegde foto’s kan zien heb je veel materiaal en voorbereiding nodig. Het is niet een feit van acryl op een canvas gooien en maar zien. Het kost veel tijd om de kleuren goed gemengd te krijgen, zodat de verf een bepaalde dikte heeft waardoor het makkelijker over het canvas vloeit. Je doet in elk bekertje verf een bepaalde hoeveelheid siliconen olie en daarna ga je de kleuren mengen met elkaar in 1 (of als je een groter doek hebt meerdere) bekertjes. Als je dit gedaan hebt dan zet je de beker op de kop op het doek, zodat de verf langzaam naar beneden kan in de beker op het doek. Je haalt in 1 vloeiende beweging de beker van het doek en er ontstaat ineens van alles. Met de gasbrander kun je nog meer cellen naar boven krijgen vanwege de warmte. Je beweegt daarna het doek heen en weer om de verf over het doek te verplaatsen. Hoe vloeibaarder je verf hoe beter dit gaat.

Er zijn enorm veel filmpjes van ‘acryl gieten’ te vinden op het internet en daar heb ik ook veel naar gekeken. Het kost veel tijd, energie, geduld en geld om het voor elkaar te krijgen want het lukt zeker niet zomaar. Het ligt namelijk heel nauw hoe vloeibaar je je verf gemaakt hebt anders lukt het niet.

Mocht je mijn schilderij mooi vinden dan hoor ik dat graag van je. Je kunt hieronder een reactie achter laten. Onder het kopje “Schilderijen” wordt meer uitleg gegeven over dit schilderij; grootte, verfsoort, kosten enz. Ga gerust een kijkje nemen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *