Hypnose: zo heet mijn nieuwste werk …

Het idee wat in mijn hoofd zit is dat ik verschillende kleinere schilderdoekjes op een houten plaat wil gaan plakken. De schilderdoekjes zijn verschillend in maat, maar ook in dikte waardoor er een 3-D effect ontstaat. Het moest een houten achtergrond worden waarop een donkere kleur komt, zodat hetgeen er op de schilderdoekjes geschilderd wordt goed zichtbaar wordt. Mijn eerste insteek was om de schilderdoekjes ver uit elkaar te leggen, verspreid over het hele houten paneel. (zie foto) Er ontstaat dan veel ruimte waardoor ik dacht dat het effect goed tot zijn recht zou komen.

De volgende uitdaging is: “Wat ga ik schilderen en hoe krijg ik de verf op de schilderdoekjes”.  Ik wist al wel dat het iets met ronde vormen moest gaan worden, omdat het paneel en de schilderdoekjes beide vierkant zijn. De ronde vormen en de vierkante vormen zullen elkaar versterken. Ik ben een voorbeeld gaan zoeken op internet. Ik had bedacht om de schilderdoekjes in eerste instantie naar elkaar toe te schuiven om beter te kunnen schilderen. Als het af is zou ik ze dan weer uit elkaar kunnen schuiven. Toen ik eenmaal de doekjes naar elkaar toe  geschoven had kreeg ik ineens zo’n fantastisch gevoel, want dit was het! Dit was veel beter dan het uit elkaar geschoven idee. Ik heb ze naar elkaar toe op het paneel geplakt. Met een potlood aan een touwtje heb ik de structuur aangebracht van de ronde vormen.

Het schilderen kan gaan beginnen. Dit kost veel tijd. Het voorbeeld houd ik erbij om zo een beetje in de gaten te kunnen houden waar het licht en donker geschilder moet worden om het beste effect te krijgen. Deze keer heb ik ook een beetje dezelfde kleuren gebruikt. Ik begin met een eerste laag aanbrengen op de schilderdoekjes. Hierbij maak ik nog geen gebruik van licht en donker, dat komt later pas.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *