Hoe ga ik te werk?

Het schildersproces begint met het bedenken van wat ik ga maken, hoe groot wordt het schilderij en wat ga ik gebruiken aan materialen. Ik schilder op dit moment nog alleen met Aqryl verf, maar ik ga binnenkort ook experimenteren met Aquarel.

Voordat ik bezig ga met het maken van een schilderij is het van belang om ook duidelijk te krijgen of ik met een voorbeeld ga schilderen, of ga ik vanuit mijn eigen creativiteit schilderen of ga ik schilder in opdracht.

Het schilderen met een voorbeeld

Ik heb een idee in mijn hoofd en zoek daar een voorbeeld bij. Aan de hand van dit voorbeeld ga ik beginnen met het proces. Ik geef altijd mijn eigen draai aan een schilderij, zodat het echt van mij wordt en niet een kopie van het voorbeeld. Zie de foto’s onderaan de pagina. (als je erop klikt zie je de hele foto). Als ik met dit proces bezig ben kijk ik goed naar het voorbeeld en maak ik mijn eigen keuze voor een compositie, bedenk ik hoe en welke kleuren ik moet mengen om licht/ donker te creëren. Heb jij een voorbeeld waarvan je graag een schilderij zou willen hebben? neem dan contact op met mij via het contactformulier.

Het schilderen vanuit mijn eigen creativiteit

Ik krijg een idee wat ik wil gaan maken/ schilderen. Aan de hand van dat idee ga ik beginnen met het proces. Belangrijk is om te bedenken; van welk materiaal wordt het schilderij (hout of bv een schilder canvas), welke materialen wil ik verwerken op het schilderij (bv verdikkingsgel, behang, hout), welke kleuren wil ik gebruiken enz. De schilderijen die ik vanuit mijn eigen creativiteit maak zijn abstract en uniek. In het schilderijen overzicht kun ze bekijken.

Het schilderen in opdracht voor jou

Dit kan een combinatie van bovenstaande 2 punten zijn. Jij hebt bv een voorbeeld die je graag op een schilderij zou willen hebben of jij laat mij vanuit mijn eigen creativiteit zelf iets bedenken. Voor beide processen gaan we samen bespreken op welke ondergrond het schilderij moet komen, welke materialen er gebruikt worden, welke vormen vind je mooi en andere punten die nog van belang zijn. Vanuit dat gesprek ga ik aan de slag met het creatieve proces. Ik vind het een geweldige uitdaging om voor jou een mooi, uniek en bijzonder schilderij te maken. Mocht je hierin interesse hebben dan kun je contact opnemen via het contactformulier.